×

 
 
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
 
 
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
Ιζαμπέλ Ρεμπώ,
ο δικός μου Αρθούρος
ΤΕΤΑΡΤΗ
08 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023
ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟΥ
ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΕΜΕΣΟΥ
07:30 Μ.Μ.
 
 

Με αφορμή την ημέρα της γυναίκας η αλυσίδα πολιτισμού ΔΙΟΤΙΜΑ και το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Ευσταθίας «Ιζαμπέλ Ρεμπώ, ο δικός μου Αρθούρος» μαζί με μια συναυλία της ίδιας της τραγουδοποιού.

Το βιβλίο αποτελεί το κείμενο της ομώνυμης θεατρικής παράστασης που σκηνοθετεί και ερμηνεύει η ηθοποιός και σκηνοθέτης, Βίκυ Βολιώτη.

Η καλλιτεχνική αυτή εκδήλωση είναι αφιερωμένη στo πλήθος εκείνο των άγνωστων γυναικών που αιώνες τώρα εγκύπτουν σιωπηλά αλλά με μια τεράστια ήρεμη δύναμη στον ανθρώπινο πόνο. Η Ιζαμπέλ Ρεμπώ, (η ηρωϊδα του βιβλίου) είναι η καθαρίστρια, η αποκλειστική νοσοκόμος, η γυναίκα της διπλανής πόρτας που φροντίζει ηλικιωμένους, μια απ’ τις Μυροφόρες. Είναι η σιωπηλή παρουσία με την ουσιαστική βοήθεια στις ευφάνταστες κοινωνίες που ακροβατούν στην ματαιοδοξία του «τίποτα». Είναι η παρουσία της αγάπης. Οφείλουμε να αποτίσουμε φόρο τιμής σ’ αυτές τις ψυχές που χιλιετίες τώρα συνδέονται  με ένα αόρατο νήμα προσφοράς σαν ένα σώμα και μια τεράστια καρδιά που μάς χωρά όλους.

«Κι εγώ, ενώθηκα με το πένθος των γυναικών όλων των αιώνων κι έγινα ένα τους δάκρυ, ένας οδυρμός, μια παλόμενη χορδή οδύνης. Γιατί από παλιά, ο άντρας πεθαίνει στη μάχη κι η γυναίκα θρηνεί. Πώς μπορείς να ξεφύγεις απ’ αυτή την υποχρέωση;» Ιζαμπέλ Ρεμπώ, ο δικός μου Αρθούρος.

Για το βιβλίο θα μιλήσει o Ανδρέας Μαυρογιάννης ο οποίος υπογράφει και τον πρόλογό του.

Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει  η Βίκυ Βολιώτη.

Την Ευσταθία θα συνοδεύσει στο πιάνο ο Χάρης Μπότσης.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου στη Λεμεσό την Τετάρτη, 08 Μαρτίου 2023, στις 7:30 μ.μ.

ΧΟΡΗΓΟΙ
 
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
για να λαμβάνετε ενημερώσεις για τις δράσεις και εκδηλώσεις της Διοτίμα Αλυσίδα Πολιτισμού!
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
Copyright © 2022 ΔΙΟΤΙΜΑ ΑΛΥΣΙΔΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ. All rights reserved.
Designed by: Blue Lizard Web Concepts | Powered by: Tecvault