×

 
 
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ
 
 
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η ΔΙΟΤΙΜΑ ΑΛΥΣΙΔΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ είναι ένας πολιτιστικός οργανισμός, που έχει ως σκοπό τη γενικότερη πολιτιστική αναβάθμιση και ανάπτυξη της Κύπρου. Μέσα από τις δράσεις της επιδιώκει να αποτελέσει κοιτίδα παραγωγής και διάδοσης πολιτισμού, στοχεύοντας στην καθημερινή επαφή των συνανθρώπων μας με τον πολιτισμό και τους δημιουργούς του. Ο προγραμματισμός του οργανισμού ΔΙΟΤΙΜΑ συμπεριλαμβάνει παρουσιάσεις βιβλίων, ποιητικών συλλογών, μουσικές συναντήσεις, χορό, κινηματογράφο, θέατρο, ζωγραφική, φωτογραφία και πολλές άλλες μορφές τέχνης. Με βάση τη φιλοσοφία που διέπει ολόκληρο τον οργανισμό ΔΙΟΤΙΜΑ, ο προγραμματισμός εστιάζει στην προσφορά πολιτιστικών εμπειριών καθώς και στην άρση οικονομικών, κοινωνικών και άλλων εμποδίων που αποτρέπουν την πρόσβαση του κοινού στον πολιτισμό.

Ο ΧΩΡΟΣ ΜΑΣ

Σημαντικός πυλώνας αυτής της πολιτικής είναι και η δημιουργία πολιτιστικού χώρου στο κέντρο της Λεμεσού ο οποίος θα διασφαλίζει αφενός, την πολιτιστική ταυτότητα και ανάδειξη της περιοχής και, αφετέρου, θα αποτρέπει την ερήμωσή της. Άτομα αλλά και δημιουργικές ομάδες, με καλλιτεχνικές και επιμορφωτικές δράσεις που εστιάζουν στην τέχνη και το πολιτισμό, θα φιλοξενούνται και θα δραστηριοποιούνται στο κτίριο, το οποίο, παράλληλα, φιλοδοξεί να φιλοξενεί εκθέσεις, συναυλίες, παραστάσεις, συλλογικές δράσεις, βιωματικά εργαστήρια, σεμινάρια, εργαστήρια βιβλίου (με ποικίλες θεματικές ενότητες για αρχάριους και προχωρημένους, δίνοντας τη μοναδική δυνατότητα σε όσους αγαπούν το βιβλίο, να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους αλλά και να καλλιεργήσουν τις συγγραφικές τους δυνατότητες), προγράμματα φιλοξενίας καλλιτεχνών με συμμετέχοντες τόσο από την Κύπρο όσο και από το εξωτερικό, με σκοπό να συνδεθεί ουσιαστικά η εγχώρια και η διεθνής σκηνή αλλά και να δοθεί η ευκαιρία σε νέους καλλιτέχνες/δημιουργούς να παρουσιάσουν το πρώτο τους βήμα.

ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ

Όραμα της αλυσίδας πολιτισμού ΔΙΟΤΙΜΑ είναι να συμβάλλει στη παραγωγή και διάδοση του πολιτισμού, μέσω δραστηριοτήτων και υπηρεσιών υψηλής ποιότητας, συμμετέχοντας έτσι ενεργά στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της Κύπρου.
 
 
 
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
για να λαμβάνετε ενημερώσεις για τις δράσεις και εκδηλώσεις της Διοτίμα Αλυσίδα Πολιτισμού!
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
Copyright © 2022 ΔΙΟΤΙΜΑ ΑΛΥΣΙΔΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ. All rights reserved.
Designed by: Blue Lizard Web Concepts | Powered by: Tecvault